ZZP-boekhouding

Een eigen bedrijf starten is spannend en bijzonder, maar er moet ook van alles geregeld worden. Een verantwoordelijkheid die volledig op jouw schouders als zzp’er rust. Om die reden neemt Ro Financieel Mangement graag jouw verantwoordelijkheden omtrent de administratie over, gewoon van ondernemer tot ondernemer.

Verwerken adminstratie

Bij veel zzp'ers staat de administratie niet bovenaan het lijstje van leukste werkzaamheden. Toch is een overzichtelijke zakelijke administratie onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond bedrijf. Wanneer de boekhouding in orde is kun je nóg meer genieten van het ondernemen, wat tenslotte ook hartstikke leuk is.

BTW aangiftes

De meeste zzp'ers moeten eens per kwartaal btw-aangifte doen. Soms moet je de btw-aangifte maandelijks of jaarlijks doen. Dit beslist de Belastingdienst en dit hangt af van het bedrag dat gemiddeld aan btw moet worden afgedragen.  

Aangiften inkomstenbelasting

Aangifte doen als zzp’er is iets ingewikkelder dan als werknemer. Voor werknemers is namelijk bijna alles ingevuld, als ondernemer moet je veel zelf invullen. Ook kun je gebruik maken van speciale regelingen voor ondernemers. Ik kan je door mijn ervaring hier optimaal mee helpen.

TERUG